A Zentis külső szaktanácsadókkal szoros együttműködésben egy független allergénkezelési rendszert hozott létre, amely szabályozza az allergén alapanyagok, köztes és végtermékek helyes kezelését a beszerzéstől a kiszállításig. Az allergénkezelés részeként azonosított allergénekkel való lehetséges keresztszennyeződést a termékeken egy kiegészítő címke részeként jelzik, pl. B. "dióféléket tartalmazhat".
14 fő allergént
kell címkézni
Az élelmiszer-címkézési rendelet 14 fő allergént határoz meg, amelyeket mindig fel kell tüntetni a termék címkéjén, ha összetevőként szerepelnek benne.
-
Glutént tartalmazó gabonafélék (búza, rozs, zab, tönköly, árpa, kamut vagy hibrid törzsek), gabonatermékek és rákfélékből készült termékek,
-
Tojás és tojástermékek
-
Hal és haltermékek
-
Földimogyoró és földimogyoró-termékek
-
Szója és szójatermékek
-
Tej és tejtermékek
-
Diófélék (mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia dió, queenslandi dió) és dióból készült termékek
-
Mustár és mustártermékek
-
Szezámmag és szezámtermékek
-
Zeller és zellertermékek
-
SO₂ > 10 mg/kg
-
Csillagfürt és a belőlük készült termékek
-
Puhatestűek és a belőlük készült termékek
Ezen kívül:
az allergénkezelésünk
A Zentis külső szaktanácsadókkal szoros együttműködésben egy független allergénkezelési rendszert hozott létre, amely szabályozza az allergén alapanyagok, köztes és végtermékek helyes kezelését a beszerzéstől a kiszállításig.
Az allergénkezelés legfontosabb pontjai a következők:
-
az allergén összetevők alapanyag-készítményének térbeli elkülönítése
-
az allergén alapanyagok, szerszámok és szállítóedények színes címkézése
-
az allergén készítmények előállításának speciális termelési területekre való koncentrálása
-
minden rendszer, szállítótartály és szerszám tisztítási teljesítményének ellenőrzése
-
kockázatértékelések elvégzése semleges szaktanácsadóval együtt
-
az allergének bevonása a HACCP koncepcióba
-
A munkavállalók részletes tájékoztatása és képzése minden területen a munkahelyi háttérrel és új folyamatokkal kapcsolatban
Tanúsítvány
2016-ban a Zentis ismét megkapta a DIN EN ISO / IEC 17020: 2012 tanúsítványt a sikeresen bevezetett allergénkezelésnek köszönhetően. Az új ismeretek és a jogi változások azonnal beépülnek a meglévő folyamatokba – a fogyasztók átfogó tájékoztatása és biztonsága érdekében.
Kapcsolat
Mindig a tevékenységünk legjavát adjuk. Szintén használatban van.
Örülünk, hogy termékeink megfelelnek az Ön ízlésének.
Szívesen válaszolunk kérdéseire személyesen.
Az Ön útja hozzánk:
Zentis Hungária Bt.
2646 Drégelypalánk
Fő út 178
Tel.: +36 35 567-560
Fax: +36 35 567-234
E-mail: zentishu@zentis.hu