A Zentis az egyik legjelentősebb gyümölcsfeldolgozó cég. Ezt nem csak kitüntetésnek tekintjük, hanem a kemény munka eredményének és kötelezettségként is arra, hogy a jövőben is keményen dolgozzunk a sikereinkért. A teljes körű minőség ellenőrzési politikánk, valamint a rendszeres ellenőrzések és tanúsítások külső szakértők bevonásával és a független tesztelő létesítmények biztosítják, hogy csak a legjobb termékeket szállítsuk ki.
Hogyan biztosítja a Zentis
a jó minőséget?
A Zentisnél a kompromisszumok nélküli minőségellenőrzés az alapanyag-beszállítók kiválasztásával és tesztelésével kezdődik. A gyümölcs rendkívül érzékeny természetes alapanyag, amelyet a legnagyobb gondossággal kell termeszteni, és a legszigorúbb higiéniai feltételek mellett kell betakarítani és feldolgozni.
A termékek minőségével és biztonságával szembeni magas színvonalú követelmények érvényesülésének garantálása érdekében a Zentis kizárólag régóta bevált beszállítókkal dolgozik, akiket rendszeresen ellenőriznek.
A végtermékek állandóan magas minősége ezt bizonyítja. A legszigorúbb bejövő ellenőrzések és az áruk garantált nyomon követhetősége is átláthatóságot és elszámoltathatóságot teremt a teljes gyártási folyamat során.
Gyártási folyamataink rendkívül fejlettek és különösen kíméletesek, így a gyümölcs természetes íze megmarad. A folyamatokat kísérő kiterjedt minőség-ellenőrzésnek köszönhetően a Zentis az ipari előírást jóval meghaladó minőséget és frissességet tud garantálni. A Zentis az IFS (International Featured Standard Food) és az FSSC (Food Safety System Certification 22000: 2010) tanúsítványaival rendelkezik.
Az alapanyagok eredetétől
a végtermék kiszállításáig:
A legmodernebb gyártási rendszerek, a kiterjedt elemzési technológia és a speciálisan képzett alkalmazottak biztosítják, hogy a Zentis minősége egyenletes és elsőosztályú legyen. De nekünk ez nem elég. Proaktívan biztosítjuk a minőséget: naponta és megelőző jelleggel ellenőrizzük a RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) európai sürgősségi riasztórendszer jelentéseit.
Ezáltal pontos áttekintést kapunk az élelmiszerbiztonság témájában aktuális beszámolókról, és ezzel tudáselőnyt is kapunk - ami valódi biztonsági előnyt jelent számunkra és vásárlóink számára. De szakmai szövetségek, egyetemek, külső laboratóriumok, fogyasztói fórumok és vásárlói platformok is információforrásaink közé tartoznak, és olyan élelmiszer-szakértelemmel látnak el bennünket, amelyet az iparági szövetségek aktívan keresnek.
A minőségbiztosítás másik eszköze, amelyet használunk, a HACCP koncepció (Hazard Analysis and Critical Control Point). Ez a koncepció magában foglalja a teljes gyártási folyamat rendszeres kockázatelemzését.
Teljes ellenőrzés
a feldolgozás előtt, közben és után
A feldolgozás előtt
Egy természetes termékekkel dolgozó iparágban a kiindulási anyag nem szabványosítható, mint a tisztán ipari termelési folyamatokban. Ennek ellenére számunkra a minőségbiztosítás az alapanyag természetes ingadozásának minimalizálását is jelenti.
Ezt sokéves bizalmi együttműködésünkkel és beszállítóinkkal való rendszeres auditokkal biztosítjuk. Az alapanyagot a beérkező áruellenőrzés során mi ellenőrizzük és külső szaklaboratóriumok vegyileg megvizsgálják. Ezután csak a kiadott árukat dolgozzák fel tovább.
A feldolgozás során
A gyártás következő szakaszában az osztályokon átívelő gyártásközi ellenőrzés biztosítja, hogy minden Zentis termék megfeleljen a törvényi, valamint azoknak a lényegesen magasabb minőségi követelményeinknek, mint amiket ügyfeleink támasztanak.
A feldolgozás után
A kimenő áruellenőrzés során minden terméket újra ellenőriznek érzékszervi, mikrobiológiai és analitikai minőségi paraméterek tekintetében. Csak ezután kerülnek a kereskedelembe vagy a feldolgozóiparba.
Tanúsítvány
Nálunk mint minden mást, a minőségbiztosítási rendszerünket is rendszeresen – évente – külső tanúsító szervezetek ellenőrzik az International Featured Standard Food (IFS) és a Food Safety System Certification 22000: 2010 (FSSC) követelményeinek megfelelően.
A teszt és értékelés összetevői az élelmiszerbiztonság, a személyi és ipari higiénia, a folyamatos nyomon követhetőség és a folyamatos személyzet rendelkezésre állása: belső képzés. Örömünkre és az Ön biztonsága érdekében ezzel az eljárással sikeres múltra tekinthetünk vissza: 1993 óta a Zentis minden IFS teszten megkapta a „Magasabb szint” minősítést.
Az alábbi linkek alatt összegyűjtöttük azokat a tanúsítványokat, amelyeket aacheni gyártóüzemeink a zökkenőmentes minőségirányításnak köszönhetően szereztek meg.
A Zentis hamarosan egy újabb díjat kap
a folyamatos minőségi teljesítményért
A nagy múltú Zentis cég immár nyolcadik alkalommal nyerte el a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) "Hosszú távú termékminőségért díját". Ezt a díjat csak akkor ítélik oda, ha a DLG legalább öt egymást követő évben rendszeresen és sikeresen teszteli a vállalatokat. Ezzel a Zentis ismét bizonyítja szigorú minőségirányítását: a következetes minőségi törekvésnek, a több mint 125 éves szaktudásnak és a töretlen úttörő szellemnek köszönhetően.
Újabb díj a minőségért és
a gyümölcsös kompetenciáért.
Intenzív és megalkuvást nem tűrő minőségpolitikájáért a Zentis egymás után második alkalommal nyerte el a Szövetségi Élelmiszer- és Mezőgazdasági Minisztérium (BMEL) Szövetségi Tiszteletbeli Díját. Már 2017-ben a Zentis volt az első gyümölcsfeldolgozó vállalat, amely elnyerte a Szövetségi Tiszteletbeli Díjat. Ez a díj a legmagasabb kitüntetés, amiben egy német élelmiszeripari vállalat minőségi szolgáltatásaiért részesülhet. A megújított díj nagy megtiszteltetés a Zentis számára, és annak jele, hogy az állandó minőségellenőrzést és a legmagasabb minőségi elvárások mentén végzett kemény munkát megbecsülik és elismerik.
Kapcsolat
Mindig a tevékenységünk legjavát adjuk. Szintén használatban van.
Örülünk, hogy termékeink megfelelnek az Ön ízlésének.
Szívesen válaszolunk kérdéseire személyesen.
Az Ön útja hozzánk:
Zentis Hungária Bt.
2646 Drégelypalánk
Fő út 178
Tel.: +36 35 567-560
Fax: +36 35 567-234
E-mail: zentishu@zentis.hu